Konstvarning © 2010

Dags för KONSTSAFARI 2019!

   Föreningen Konstvarning arrangerar för trettonde året i rad KONSTSAFARI längs väg 288. Det här evenemanget har blivit en tradition med fler och fler besökare varje år. Konstvarning engagerar utställare med hög professionalitet, de flesta medverkande är medlemmar i Uppsala Konstnärsklubb, och är yrkesverksamma konstnärer. Konstvarnings KONSTSAFARI drar mycket publik, förra årets publikstatistik visar att det ständigt bli fler besökare. Att evenemanget dessutom drar fler och fler yngre besökare tycker vi är väldigt roligt.

Vi arrangerar återigen en temporär skulpturpark vid Gammel-Gränome vandrarhem.

Detta är en historisk kulturell plats med fornlämningar från stenåldern, en kvarn som inte är fullt lika gammal och själva vandrarhemmet som stammar från 1700talet.

Vi gärna vill uppmärksamma den här platsen och ge våra besökare en annorlunda upplevelse.


På Gammel-Gränome kommer 11 konstnärer att placera verk i omgivningarna. Det kommer bli skulpturer som redan existerar, samt nygjorda platsspecifika skulpturer och installationer. Besökarna får se omgivningarna och konst på ett annorlunda sätt och förhoppningsvis få mer att diskutera och fundera över.

En konstnär ställer ut på övervåningen i det stora huset.

På Gammel-Gränome kommer fiket vara öppet hela påsken. Vi är mycket nöjda med detta nya vattenhål på vår Konstsafari!

  "Gammel-Gränome ägs av Olands hembygdsgille som sedan 1950-talet bedrivit uthyrnings- och vandrarhemsverksamhet på gården och samtidigt nyttjat stället som hembygdsgård. Gården står på sin ursprungliga plats sedan 1700-talet med antika möbler samt en fin samling uppländsk konst. Invid hembygdsgården finns en kulturstig i fornparken. Gammel-Gränome och Stavby ligger mitt i det fornminnes- och kyrktäta Uppland. " (från Gammel-Gränomes hemsida)